Welkom op de website van OBS Hogenkamp Doetinchem
Groep 4A 2018-2019

Groep 4B 2018-2019

Wat leren wij?

In groep 4 leren de leerlingen met rekenen sommen tot 100, de tafels 1 t/m 5 en 10 en klokkijken.
Analoog de hele uren, halve uren en de kwartieren en digitaal de hele uren en de halve uren.

Met de methode "Staal/taal? breiden de kinderen hun woordenschat uit en leren ze spelen met taal.
Met de methode "Staal/spelling? leren ze 12 spellingcategorieën die aangeboden worden met gebaren. Daarnaast maken ze een start met grammatica.

Verder leren de kinderen de hoofdletters met schrijven en gaan deze gebruiken in een tekst. Met de methode "Station Zuid"wordt de ontwikkeling van het technisch lezen voortgezet. Middels de methode "Nieuwsbegrip" oefenen we verschillende strategieën om een tekst goed te leren begrijpen.

Wereldoriëntatie koppelen we aan een aantal thema's van taal. Wij hebben verschillende uitjes, zoals de herfstwandeltocht en het schoolreisje. Ook knutselen wij vaak gerelateerd aan een thema of de tijd van het jaar. Met de kwink lessen leren wij op een fijne manier met elkaar omgaan om zo samen een hechte groep te worden.